Amalia gaat studeren en wonen in Amsterdam

0
95

Prinses Amalia gaat in Amsterdam studeren. De kroonprinses begint komend studiejaar aan de bachelor Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE), aan de Universiteit van Amsterdam.

Amalia (18) gaat ook op kamers wonen. “Er wordt woonruimte gehuurd die de Prinses zal delen met enkele medestudenten”, deelt de Rijksvoorlichtingsdienst mee.

Het afgelopen jaar had Amalia een tussenjaar, waarin ze stages deed in binnen- en buitenland. Vorig jaar slaagde ze voor haar vwo-examen aan het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.

Met de keuze voor Amsterdam breekt Amalia met een traditie: haar vader koning Willem-Alexander en oma prinses Beatrix studeerden in Leiden.

De UvA zegt dat Amalia heeft gekozen voor een “uitdagende en veelzijdige opleiding”. PPLE is een Engelstalige opleiding, met studenten uit binnen- en buitenland. De prinses heeft net als de overige 220 eerstejaars de selectieprocedure moeten doorlopen.

De UvA is trots op de keuze van de prinses, schrijft de universiteit op Twitter:

Radboud Winkels, decaan van de opleiding: “Wij leren studenten samen te werken en vanuit meerdere kanten naar onderwerpen te kijken. Denk aan de coronacrisis: het ging niet alleen over gezondheid, maar ook over belangen van ondernemers, over eenzaamheid en over fundamentele rechten. Al die disciplines komen in samenhang aan bod bij PPLE.”

Bron: nos.nl