0
509

Functie van lockers op verschillende terreinen

We kennen allemaal de functie van een locker wel en de lockers spelen een verschillende rol op allerlei verschillende terreinen. Op veel openbare plekken waar je komt kun je er daardoor wel in aanraking mee komen.

 

In het onderwijs

Al een lange tijd zijn op scholen lockers te vinden waar leerlingen van de school hun spullen veilig in kunnen opbergen. Zo hoef je niet veel zware spullen mee te zeulen als je bijvoorbeeld een lange dag hebt of als je een gymles hebt en de rest van je schoolpullen wilt opbergen waar een ander niet bij kan. Veel schoolkluisjes beschikken over bepaalde functies die het nog functioneler en veiliger te maken. Zo zijn veel lockers bijvoorbeeld elektrisch en kunnen ze alleen worden geopend met een pasje, waar de leerling die van de locker gebruik maakt, en iemand van de school, alleen over beschikt.

 

Op kantoor

Ook op zakelijk gebied kunnen er lockers beschikbaar zijn. De lockers geven een zakelijke uitstraling en zijn dus geen stoorzender in een ruimte. Op kantoor kan het namelijk ook belangrijk zijn voor medewerkers om een deel van hun eigendommen veilig in te kunnen opbergen. Ook kan het voor bezoekers, bijvoorbeeld klanten, fijn zijn om hun spullen ergens te laten waar niet zomaar iedereen bij kan. Dit kan een veiliger gevoel geven en brengt het meer rust bij het idee dat je spullen veilig opgeborgen liggen.

 

Minder zorgen

Iets wat wel gezien kan worden als centraal punt in de zorg is hygiëne. Het is erg belangrijk voor de patiënten, maar ook voor het personeel, dat de ruimte schoon is. Voor het personeel is het daarom ook fijn als ze hun spullen ergens op kunnen bergen zodat het niet overal rondslingert en de kans dat het vies wordt groot is. Dit is vooral van belang voor bijvoorbeeld werkkleding. Hoe handig is het dan als ziekenhuizen of andere zorginstelling beschikken over lockers waar belangrijke spullen of werkkleding in opgeborgen kan worden. Zo zijn de lockers dus handig voor zorgpersoneel, maar misschien hebben andere mensen er ook wel behoefte aan, bijvoorbeeld bezoekers.

 

Waar het op neer komt is dat lockers de ultieme plek zijn om spullen efficiënt, maar ook veilig op te kunnen bergen. Vaak ben jij de enige persoon die erbij kan waardoor je ervan verzekerd kunt zijn dat er niks gestolen wordt. Vele lockers zijn er ook op gemaakt om beschermd te zijn tegen inbraak, waardoor je je toch wat extra veiliger voelt om je spullen op te bergen.