Home Onderwijs 180.000 kinderen maken een eindtoets

180.000 kinderen maken een eindtoets

Deze week maken zo’n 180.000 kinderen een eindtoets. Dat is een grote toets aan het einde van de basisschool, waarmee het reken- en taalniveau van iedereen wordt getest.

Er zijn verschillende eindtoetsen. Veel kinderen maken de Centrale Eindtoets van Cito, maar ook de IEP Eindtoets groeit hard. Vijf jaar geleden waren er zo’n 7000 kinderen die deze toets maakten, nu zijn dat er meer dan 50.000. Sommigen maken de toetsen op papier en anderen doen het allemaal digitaal.

Voorbereiden

Denk jij dat het zin heeft om hard te leren voor zo’n toets of kun je hem het beste gewoon maken? Reageer op de stelling:

Veel kinderen vinden zo’n toets spannend en volgens deskundigen is dat helemaal niet erg. Een beetje stress is juist nuttig. Je krijgt er energie van en je kunt je beter focussen. In de volgende video zie je wat tips over hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

Schooltas voor kinderen?

Bron: nos.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

zeven + dertien =

Must Read

Reisbureaus: Nederlanders keren niet eerder terug uit Sri Lanka

De honderden Nederlanders die via reisbureaus in Sri Lanka zijn, breken hun vakanties niet eerder af naar aanleiding van de aanslagen van gisteren. Ook...

Nederlanders in Sri Lanka na aanslag: ‘Surrealistische ervaring’

Zeker zes aanslagen en honderden doden en gewonden. Dat zijn de voorlopige, gruwelijke cijfers over de aanslagen in Sri Lanka. Op Paaszondag werden verspreid...