Home Onderwijs 180.000 kinderen maken een eindtoets

180.000 kinderen maken een eindtoets

Deze week maken zo’n 180.000 kinderen een eindtoets. Dat is een grote toets aan het einde van de basisschool, waarmee het reken- en taalniveau van iedereen wordt getest.

Er zijn verschillende eindtoetsen. Veel kinderen maken de Centrale Eindtoets van Cito, maar ook de IEP Eindtoets groeit hard. Vijf jaar geleden waren er zo’n 7000 kinderen die deze toets maakten, nu zijn dat er meer dan 50.000. Sommigen maken de toetsen op papier en anderen doen het allemaal digitaal.

Voorbereiden

Denk jij dat het zin heeft om hard te leren voor zo’n toets of kun je hem het beste gewoon maken? Reageer op de stelling:

Veel kinderen vinden zo’n toets spannend en volgens deskundigen is dat helemaal niet erg. Een beetje stress is juist nuttig. Je krijgt er energie van en je kunt je beter focussen. In de volgende video zie je wat tips over hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

Schooltas voor kinderen?

Bron: nos.nl

Must Read

‘Schadeberekening Srebrenica heel complex en het gaat om veel mensen’

De staat is voor 10 procent verantwoordelijk voor de dood van 350 mannen in Srebrenica, oordeelt de hoogste rechter van Nederland. Daarmee komt voorlopig...

Hoe is het met model Summer?

Deze vakantie gaan we terug naar kinderen die dit jaar in het nieuws waren. Vandaag zijn we bij Summer van 10. Ze is model...