Home Onderwijs 1 op 3 kinderen komt op ander niveau dan schooladvies

1 op 3 kinderen komt op ander niveau dan schooladvies

Veel kinderen die in groep 8 zitten krijgen deze maand hun schooladvies. Dat is een advies van de juf of meester waarin staat welk niveau van de middelbare school het beste bij een leerling past. Toch blijkt dat tijdens de middelbare school het niveau bij veel kinderen nog verandert.

Uit onderzoek van de NOS blijkt dat één op de drie kinderen 3 jaar later, op de middelbare school, op een ander niveau zit dan het schooladvies. Ongeveer 10 procent van de kinderen zit na 3 jaar een niveau lager. En ongeveer een kwart van de kinderen zit na 3 jaar juist een niveau hoger.

Dat verschil is volgens onderwijsdeskundigen niet gek.

Het kan dus best dat het school-advies in groep 8 klopt, maar dat later blijkt dat een ander niveau beter past.

Voor de meeste kinderen in groep 8 is het schooladvies een spannend moment. Zo ook voor Anna en Tolga van basisschool de Meridiaan in Medemblik. Zij kregen deze week hun schooladvies.

Benieuwd naar hun schooladvies? Je ziet het in de video hierboven.

Bron: nos.nl

Must Read

‘Meer Italiaanse corona-gevallen aan het licht door actief speurwerk’

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Italië loopt snel op. Inmiddels zijn ruim 220 mensen besmet. Zes personen zijn overleden aan de ziekte,...

Q&A coronavirus: kun je nog op vakantie naar Italië en komen hier maatregelen?

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Italië stond aan het begin van de middag op meer dan 200, het dodental op zes. Het...